ממרח סויה בסגנון גבינת שמנת של קרן
ממרח סויה בסגנון גבינת שמנת של קרן
רכיבים:
1 ליטר משקה סויה בטעם טבעי וללא תוספת סוכר
2 כפות שמן זית
2 לימונים סחוטים למיץ
½ כפית שום גבישי
1 כפית מחוקה מלח
חיתול טטרא
מסננת
קערה
כף עץ
סיר
מעבד מזון/ בלנדר מוט
כלי זכוכית מעוקר
לחמם את משקה הסויה עד לרתיחה. כשרותח, להוריד מהאש ולהוסיף את מיץ הלימון שסחטנו. לערבב עם כף העץ בעדינות, עד להווצרות גושים (החלבון מתנתק מהנוזל בשל החומציות של הלימון). לסגור את מכסה הסיר ולהמתין 20 דקות כדי שיתגבש. בינתיים להציב את המסננת מעל הקערה ועל המסננת לפרוס חיתול טטרא. לאחר 20 דקות, לשפוך את כל תכולת הסיר לתוך חיתול הטטרא שפרוס על המסננת. לסגור את החיתול (לא צריך לקשור) ולהניח לעוד 20 דקות, להמשך סינון. לאחר 20 דקות, להעביר למעבד מזון, להוסיף תבלינים ו 2 כפות של הנוזל השקוף מהקערה. תוך כדי ערבוב במעבד המזון, להוסיף את 2 כפות שמן הזית.
להעביר את הגבינה לכלי זכוכית מעוקר ולמקרר להתגבשות הטעמים. ניתן לשדרג את הגבינה בשום שמיר/ עירית/ פלפלים/ זיתים/ טימין/ זעתר/ בזיליקום או כל מה שעולה על דעתך.
ניתן לשמור בקירור עד 7 ימים.
